Nederlands of Engels leren voor Oekraïners

Werk je met Oekraïense medewerkers op de werkvloer? Creëer een werkvloer waar iedereen elkaar begrijpt dankzij een taaltraining Nederlands of Engels van EBC Talen!

Taaltraining voor Oekraïners

Sinds 2022 zijn er veel vluchtelingen uit Oekraïne naar Nederland gekomen voor een veilige plek. Veel langer dan gedacht verblijven Oekraïners in Nederland. Daarom zijn ondertussen de meesten aan het werk bij Nederlandse bedrijven.

Het werken met anderstalige medewerkers kan leiden tot miscommunicatie op de werkvloer. Een taaltraining Nederlands of Engels kan bijdragen aan een werkvloer waar iedereen elkaar begrijpt!

Met een op maat gemaakte taaltraining leren cursisten doeltreffend de (vak)taal die ze nodig hebben op de werkvloer of in hun functie. Daarnaast kan het leren van de taal Oekraïners en andere anderstaligen helpen om zich hier meer thuis te voelen.

Op maat gemaakt

Een taaltraining ontwikkeld op basis van de medewerker(s), het bedrijf en de branche.

Taal op de werkvloer

Creëer een werkvloer waar iedereen elkaar begrijpt dankzij een taaltraining Nederlands op de werkvloer.

Ervaring met jouw branche

Wij hebben bijna 40 jaar ervaring met de ontwikkeling van onze op maat gemaakte taaltrainingen voor allerlei branches door het hele land.

Native speakers

Taaltrainers die de taal als moedertaal beheersen. Sommige taaltrainers beheersen ook de moedertaal van de cursisten.

Overal mogelijk

Op bedrijfslocatie door heel Nederland, online en op ons Taleninstituut in Bergen op Zoom.

Groep of individueel

Individueel of in groepen van twee tot tien deelnemers.

Inhoud training Nederlands of Engels leren voor Oekraïners

Al onze taaltrainingen worden op maat gemaakt. De hoeveelheid lessen, planning, inhoud en de locatie stemmen we af op de wensen en het beschikbare opleidingsbudget. We hebben al diverse taaltrainingen georganiseerd voor bedrijven met Oekraïense medewerkers. Onze ervaren docenten leren de cursisten de basis van de Nederlandse (of Engelse) taal zodat ze makkelijker gesprekjes kunnen voeren en zich beter kunnen redden op en buiten de werkvloer. Taal en praktijk gaan hand in hand. Daarom gaan onze docenten er graag met cursisten op uit: bijvoorbeeld voor het leren kennen van de buurt. Daarnaast leren we de cursisten de vaktaal zie de nodig hebben op de werkvloer.

Het traject Nederlands leren voor Oekraïners

Voorafgaand aan de training Nederlands leren voor Oekraïners, nemen we bij elke deelnemer een intake af. Vervolgens stellen wij een kwalitatieve en op maat gemaakte taaltraining samen die is afgestemd op de deelnemers en hun functie, de branche, het bedrijf en de doelen. Onze taaltrainingen zijn individueel mogelijk en in groepssamenstellingen van twee tot tien deelnemers. We zorgen ervoor dat er na de intake groepen worden gemaakt met deelnemers van hetzelfde taalniveau. Onze taaltrainers komen graag naar jouw bedrijfslocatie. Liever een zakelijke taalcursus online of op ons instituut in Bergen op Zoom? Dat kan ook!

EBC Taleninstituut

Jack van Lent en Margot Haest van EBC Talen

Wij voldoen aan hoge kwaliteitseisen

Al onze trainingen zijn erop gericht om een cursist naar een niveau hoger te brengen volgens het Europees Referentie Kader. De werkwijze van elk traject voldoet aan de kwaliteitseisen van de NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding).

Interesse in Nederlands leren voor Oekraïners?

Wil je meer informatie over Nederlands leren of Engels leren voor Oekraïnse medewerkers? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een advies aan voor een taaltraining voor jouw medewerkers of vraag meer informatie aan voor een taaltraining voor jezelf. We kijken ook graag met je mee of er subsidiemogelijkheden voor de taaltraining zijn.

Deze organisaties gingen je voor

EBC Talen heeft onder andere voor deze bedrijven incompany taaltrainingen verzorgd:

““Wij werken al jarenlang samen met EBC en zijn erg blij met hun professionele aanpak!“

Evelien Oranje

HR Graphic Packaging

“Professioneel en flexibel, dat zijn de woorden waaraan wij denken bij EBC. We werken al geruime tijd met ze samen en dat bevalt goed!”

Tessa Hartog

HR The Greenery

“Ga aan de slag met je medewerkers. Het heeft daadwerkelijk resultaat. Niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor de medewerkers. Het is de investering meer dan waard!”

Guido Alderliesten

HR Consultant Polytec

FAQ

EBC Talen verzorgt kwalitatieve en op maat gemaakte taaltrainingen. Lees hiernaast de antwoorden op veel gestelde vragen over taaltrainingen van EBC Talen.

Is je vraag niet beantwoord of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!

In welke talen bieden jullie taalcursussen aan?

Wij bieden taaltrainingen aan in meer dan 15 talen en zijn gespecialiseerd in Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans.

Wat zijn native speakers?

Onze docenten zijn voornamelijk native speakers. Dit betekent dat zij de taal op het hoogste niveau en als moedertaal beheersen.

Bieden jullie particulieren ook taaltrainingen aan?

Bekijk hier de mogelijkheden voor privé taaltrainingen voor particulieren. We zijn gespecialiseerd in op maat gemaakte zakelijke taaltrainingen voor bedrijven incompany, online en op ons instituut.

Wanneer kan ik een taaltraining starten?

Bij ons kun je het hele jaar door een taaltraining starten. Afhankelijk van de agenda van de deelnemer(s) en docent(en).

Kan ik aansluiten bij een bestaande groepstraining?

Nee, doordat wij uitsluitend taaltrainingen op maat verzorgen, zijn er geen bestaande groepen waarbij je kunt instromen.

Is er subsidie mogelijk op een taaltraining?

Ja. Er zijn diverse subsidiemogelijkheden voor allerlei branches. We kijken graag samen met je naar de mogelijkheden! Lees hier alles over subsidies op taaltrainingen.

Wat is een incompany taaltraining?

Een incompany taaltraining is een taaltraining bij jouw bedrijf voor medewerkers om een taal te leren of te verbeteren. De training vindt plaats op de bedrijfslocatie waar de medewerkers zich bevinden. De taaltrainer komt dus naar jouw bedrijf toe om de taaltraining te geven.

Wat kost een incompany taaltraining?

De kosten van een incompany taaltraining worden gebaseerd op het aantal lessen en de groepsgrootte. Door onze maatwerk-aanpak ontwikkelen we een incompany training die past bij het beschikbare opleidingsbudget.

Incompany taaltraining

Taalcursus voor je medewerkers, op jouw bedrijfslocatie of online.

Individuele taaltraining

Een individuele taalcursus incompany, online of op ons instituut, met alle focus op jouw leerdoelen.

Online classroom

Een kwalitatieve taaltraining van één van onze ervaren taaltrainers, gewoon online.

Taaltraining op maat

Samen met jou maken we een cursus op maat. Afgestemd op je niveau, doelen, bedrijfstaal en agenda.

Taalcursus Nederlands

Nederlands (op de werkvloer)

Voor expats, arbeidsmigranten of voor professionals die zakelijker willen schrijven. Creëer een werkvloer waar iedereen elkaar begrijpt.

Inburgering

Inburgeringslessen van taalniveau A0 t/m B2 van gecertificeerde NT2-docenten.

Klaar om aan de slag te gaan?

Vraag een intake of meer informatie aan