Wat is er in mijn buurt? Met deze vraag ging onze docent Helmi met haar Oekraïense cursisten op pad!

Wij verzorgen al een paar maanden diverse taaltrainingen Nederlands voor Oekraïense medewerkers van verpakkingsfabrikant Amcor. Het lesthema ‘Straat, huis en buurt’ nodigde uit om de buurt eens in het écht te gaan verkennen. Gewapend met pen en papier ontdekten de cursisten de vele instanties, overheidsinstellingen, bedrijven en hulporganisaties in hun gemeente.

Eenmaal terug in de klas hadden de cursisten nieuwe Nederlandse woorden geleerd en kennisgemaakt met de diverse instanties in de buurt die ook voor hen van belang zijn. Dit soort lessen zijn ontzettend waardevol voor nieuwkomers in Nederland. Hierdoor weten ze namelijk nóg beter de weg te vinden in hun nieuwe buurt!

Werk jij ook met anderstaligen op de werkvloer?
Een taaltraining Nederlands leren voor Oekraïners kan waardevol zijn voor het creëren van een werkvloer waar iedereen elkaar begrijpt. Onze taaltrainingen verzorgen we incompany door het hele land, online en op ons instituut in Bergen op Zoom!

Vraag hier meer informatie aan voor een taaltraining voor je medewerkers of neem direct contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden!