Subsidies taalcursus en taaltraining

Taaltraining nodig voor je medewerkers, uitzendkrachten of jezelf? Mogelijk kom je in aanmerking voor een subsidie!

Subsidie taalcursus

Mogelijk kom je in aanmerking voor een subsidie op een taaltraining voor jezelf, je medewerkers of uitzendkrachten!

Er zijn diverse subsidiemogelijkheden voor allerlei branches voor de stimulering van duurzame inzetbaarheid en een leven lang leren. Volg een taaltraining op maat gemaakt op basis van het bedrijf en de branche. Samen kunnen we kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie op de taaltraining. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Op maat gemaakt

Een taaltraining ontwikkeld op basis van de medewerker(s), het bedrijf en de branche.

Ervaring met subsidies

Wij hebben veel ervaring met de subsidiemogelijkheden op taaltrainingen voor allerlei branches.

Actuele kennis

Dankzij onze externe subsidie-adviseurs kunnen wij je perfect adviseren over subsidies op taaltrainingen. De actuele kennis van subsidies hebben wij (snel) paraat.

Taal op de werkvloer

Creëer een werkvloer waar iedereen elkaar begrijpt dankzij een (deels) gesubsidieerde taaltraining Nederlands op de werkvloer.

Ervaring met jouw branche

Wij hebben bijna 40 jaar ervaring met de ontwikkeling van onze op maat gemaakte taaltrainingen voor allerlei branches door het hele land.

Duurzame inzetbaarheid

Subsidies op taaltrainingen zorgen voor duurzame inzetbaarheid van je medewerkers of jezelf.

Tel mee met Taal: voor werkgevers

Als werkgever kun je de subsidie Tel mee met Taal aanvragen voor een taaltraining Nederlands voor je medewerkers, uitzendkrachten en zzp’ers. Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten en trainingen die gericht zijn op het verbeteren van de Nederlandse taal onder medewerkers. Met de subsidieregeling worden werkgevers ondersteunt om de Nederlandse taalbeheersing op de werkvloer aan te pakken. De subsidie kan vanaf 1 januari 2024 weer aangevraagd worden via de website van Tel mee met Taal. Het subsidiebudget wordt verloot onder de aanvragers

AGF Groothandelsfonds: handelgroeit

Voor bedrijven uit de AGF-branche die aangesloten zijn bij Handelgroeit, is er een mogelijkheid van vergoeding van de cursuskosten. Bekijk de website van Handelgroeit voor de voorwaarden.

Colland: Glastuinbouw en Hoveniers

Bedrijven in de sectoren Glastuinbouw en Hoveniers kunnen subsidie aanvragen voor een cursus bij Colland Arbeidsmarkt. Werkgevers én werknemers kunnen via Colland cursuskosten declareren. Bekijk de website van Colland voor de voorwaarden en lees hier alles over de open cursusinschrijving

Doorzaam: uitzendbranche

Doorzaam is er voor de uitzendbranche en biedt scholingsvouchers aan voor uitzendkrachten. De scholingsvoucher heeft als doel duurzame inzetbaarheid van de uitzendkracht. Naast de scholingsvoucher is er het Nederlands Taalbudget, dit is aan te vragen in februari en in juli. Bekijk de website van Doorzaam voor meer informatie.

EBC Taleninstituut

OOM: metaalbewerking

OOM stimuleert scholing en ontwikkeling in de metaalbewerking. Bekijk welke mogelijkheden van vergoedingen OOM biedt op de website van OOM.

SOOB-subsidie: Transport en Logistiek

Voor de sector Transport en Logistiek is er de SOOB-subsidie. Het SOOB-subsidiepunt stimuleert en subsidieert opleidingen en trainingen voor huidige en toekomstige werknemers in de branche. Bekijk de website van het SOOB-subsidiepunt voor de voorwaarden.

Meer weten over subsidies voor taaltrainingen?

Wil je meer informatie over de subsidiemogelijkheden op taaltrainingen? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een advies aan voor een taaltraining voor jouw medewerkers of vraag meer informatie aan voor een taaltraining voor jezelf.

Deze organisaties gingen je voor

EBC Talen heeft onder andere voor deze bedrijven taaltrainingen verzorgd:

““Wij werken al jarenlang samen met EBC en zijn erg blij met hun professionele aanpak!“

Evelien Oranje

HR Graphic Packaging

“Professioneel en flexibel, dat zijn de woorden waaraan wij denken bij EBC. We werken al geruime tijd met ze samen en dat bevalt goed!”

Tessa Hartog

HR The Greenery

“Ga aan de slag met je medewerkers. Het heeft daadwerkelijk resultaat. Niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor de medewerkers. Het is de investering meer dan waard!”

Guido Alderliesten

HR Consultant Polytec

FAQ

EBC Talen verzorgt kwalitatieve en op maat gemaakte taaltrainingen. Hiernaast staan de veel gestelde vragen over taaltrainingen bij EBC Talen.

Is je vraag niet beantwoord of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!

In welke talen bieden jullie taalcursussen aan?

Wij bieden taaltrainingen aan in meer dan 15 talen en zijn gespecialiseerd in Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans.

Wat zijn native speakers?

Onze docenten zijn voornamelijk native speakers. Dit betekent dat zij de taal op het hoogste niveau en als moedertaal beheersen.

Bieden jullie particulieren ook taaltrainingen aan?

Bekijk hier de mogelijkheden voor privé taaltrainingen voor particulieren. We zijn gespecialiseerd in op maat gemaakte zakelijke taaltrainingen voor bedrijven incompany, online en op ons instituut.

Kan ik aansluiten bij een bestaande groepstraining?

Nee, doordat wij uitsluitend taaltrainingen op maat verzorgen, zijn er geen bestaande groepen waarbij je kunt instromen.

Kan ik een taaltraining volgen met het STAP-budget?

Nee, het is bij ons niet mogelijk om een training te volgen met het STAP-budget.

Kan een taaltraining volledig betaald worden door een subsidie?

Dit is afhankelijk van de grootte van de taaltraining en de soort subsidie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden!

Incompany taaltraining

Taalcursus voor je medewerkers, op jouw bedrijfslocatie of online.

Individuele taaltraining

Een individuele taalcursus incompany, online of op ons instituut, met alle focus op jouw leerdoelen.

Online classroom

Een kwalitatieve taaltraining van één van onze ervaren taaltrainers, gewoon online.

Taaltraining op maat

Samen met jou maken we een cursus op maat. Afgestemd op je niveau, doelen, bedrijfstaal en agenda.

Study support

Naast je taalcursus extra oefenen dankzij het oefenmateriaal van Study Support.

Inburgering

Inburgeringslessen van taalniveau A0 t/m B2 van gecertificeerde NT2-docenten.

Klaar om aan de slag te gaan?

Vraag een intake of meer informatie aan