Een winters plaatje midden in augustus?! Dit is onze oud-cursiste Marit in actie op de Oostenrijkse piste! Marit heeft afgelopen winter als skilerares in Oostenrijk gewerkt. Dit gaf haar vorig jaar aanleiding voor het volgen van een taaltraining Duits bij ons. Wij hebben Marit gesproken over haar avontuur in Oostenrijk én hoe onze taaltraining haar daarbij geholpen heeft!

Een hele week was ze op ons instituut te vinden om door onze top docenten Duits ondergedompeld te worden in de taal. Hierdoor werd ze perfect voorbereid op haar tijd in Oostenrijk!

Perfect voorbereid dankzij maatwerk
“De training bij jullie heeft een hele goede basis gelegd. Vóór de training had ik gesprekken met de docenten over mijn lesplan. Hierdoor leerde ik tijdens de cursus precies wat ik nodig had. We oefenden tijdens de lessen vooral veel met spreken. Dit was super fijn! De docenten hadden me ook goed voorbereid op het Oostenrijkse accent. Dit is een beetje anders en soms gebruiken Oostenrijkers andere woorden.”

Zó leer je de taal het beste
“Toen ik na de taaltraining net in Oostenrijk aankwam, vond ik het spreken nog een beetje spannend. Maar door de taaltraining wist ik me heel goed te redden! Je moet het spreken gewoon doen. Zo leer je de taal het beste. Ik heb vijf maanden continu Duits moeten praten. Toen ik terugkwam in Nederland, moest ik wennen om weer Nederlands te praten, haha!”

Heb jij ook een taal nodig voor je (nieuwe) baan of studie? Wij staan voor je klaar. Door onze maatwerk-aanpak leer je precies wat je nodig hebt. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend meer informatie aan!