Voor het uitvoeren van een project vertrekt engineer Wieger voor een halfjaar naar Frankrijk. Maar wat doe je als je laatste woordjes Frans uit je middelbare schooltijd stammen? Dan volg je een spoedtraining Frans bij EBC! Twee weken is onze cursist Wieger ondergedompeld in de Franse taal om de taal snel en doelgericht onder de knie te krijgen. Op zijn laatste lesdag spraken we Wieger samen met docent Christophe!

Vertel, wat voor soort training volg je?
“Ik volg twee weken een spoedtraining bij EBC omdat ik voor m’n werk als creative engineer in de scheepsbouw een paar maanden in Frankrijk ga wonen om daar een project uit te voeren. De twee weken zijn niet achter elkaar, zo kan ik het goed combineren met m’n werk. In de eerste spoedweek heb ik vooral veel geleerd en uitleg gekregen. In de tweede week ging het Frans praten al veel vloeiender en soepeler!”

Wat merk je van het maatwerk?
“Als engineer heb ik veel technische woorden nodig. In het begin van de training zijn de docenten met mij door een lijst van onderwerpen gegaan om te kijken welke woorden en andere onderwerpen ik nodig heb straks in Frankrijk.”

Praten ze in jouw vakgebied niet gewoon Engels op de werkvloer?
“Collega’s daar zullen zeker ook Engels praten. Maar ik vind het sociale gedeelte belangrijk en wil ook sociale gesprekken in het Frans kunnen voeren. Dit heb ik ook geleerd tijdens de spoedtraining!”

Wat zijn voor jou de voordelen van EBC?
‘Het is fijn om één-op-één les te krijgen van de docent. Ik ben nu actiever met de taal bezig dan ik bijvoorbeeld klassikaal in een grote groep zou zijn. De docenten hebben veel geduld, geven goed uitleg en de grapjes en muziek tussendoor maken het extra leuk!’

Docent Christophe haakt hier gelijk op in en vertelt: ‘Het doet mij plezier om te zien dat Wieger elke les vooruit gaat met de taal. Dat doet mij goed!’

Heb jij ook (snel) een taal nodig voor je werk?
Wij staan voor je klaar. Door onze maatwerk-aanpak leer je doelgericht precies wat je nodig hebt. Neem vrijblijvend contact met ons op. Hebben je medewerkers een taaltraining nodig? Vraag hier vrijblijvend meer informatie aan.