Inburgeringsexamen halen? U slaagt bij EBC!

Click here for English | اضغط هنا للغة العربية
Komt u niet uit Europa, wilt u de Nederlandse taal leren of bent u inburgeringsplichtig? Bij EBC kunt u een inburgering examen doen zodat u uw inburgeringsdiploma kunt behalen.

PROGRAMMA INBURGERINGSCURSUS

Wanneer u uw inburgeringsdiploma heeft behaald, heeft u geleerd om de Nederlandse taal te begrijpen, spreken, schrijven en lezen op taalniveau A2. U leert in onze inburgeringscursus op een praktische manier de Nederlandse taal. Daarnaast leert u hoe we in Nederland wonen en werken, wat de gebruiken en tradities zijn en hoe u een baan kunt vinden. Na de cursus inburgering stroomt u door naar het examentraject waarin u proefexamens oefent en leert wat u verder nog nodig heeft om voor het inburgeringsexamen te kunnen slagen.

Alle inburgeringscursussen van EBC zijn blended van opbouw en bestaan uit klassikale lessen en een e-learning module. De klassikale lessen volgt u op onze leslocatie in Bergen op Zoom. De e-learning module kunt u thuis doen, maar het is ook mogelijk om hieraan onder begeleiding te werken in onze multimediaruimte (assisted learning).

Op basis van een intake wordt u ingedeeld in een cursustraject. Als u uw e-learning module en huiswerkopdrachten maakt en altijd aanwezig en gemotiveerd bent in de lessen, dan is de kans dat u voor het inburgeringsexamen slaagt 100%.

RESULTAAT

Wanneer u het inburgeringsexamen gaat doen dan zult u meerdere onderdelen moeten doorlopen. Het complete inburgeringsexamen bestaat daarom uit verschillende examens, die de kennis van de Nederlandse taal en Nederlandse samenleving beoordelen. Als u voor alle examens geslaagd bent, krijgt u een inburgeringsdiploma en bent u officieel ingeburgerd in Nederland.

LESMETHODE

EBC bepaalt op basis van de intake welke lesmethode voor u het meest geschikt is. We werken met erkende lesmethodes en e-learning modules de speciaal gericht zijn op uw inburgering. Onze lesmethode is opgebouwd uit verschillende thema’s met praktische oefeningen en is gericht op alledaagse situaties, zodat u er direct al uw voordeel mee doet. Dat voordeel begint dus niet pas als u bent ingeburgerd in Nederland. Ten slotte besteden we aandacht aan juist die onderdelen die u nodig heeft om te slagen voor het inburgeringsexamen.

WERKWIJZE

Schrijf u in via de onderstaande link. Na de inschrijving nodigen we u uit voor een intake.

De intake bestaat niet alleen uit een lees-, schrijf en leerbaarheidstoets, maar ook uit een gesprek waarin u uw wensen kunt aangeven en wij uw mondelinge vaardigheden en motivatie meten. Op basis van de intake resultaten bekijken we welk cursustraject het beste bij u past en bepalen we het aantal lessen dat u nodig heeft om te slagen voor het inburgeringsexamen.

TAALNIVEAU

U kunt deelnemen aan een inburgeringscursus vanaf taalniveau A0. Analfabeten kunnen helaas niet deelnemen.

GROEPSGROOTTE

De groepen bestaan uit 5 tot maximaal 10 deelnemers. Door te werken met kleinere groepen, is er meer mogelijkheid voor persoonlijke aandacht en volbrengt u sneller de inburgeringscursus.

KOSTEN INBURGERINGSCURSUS

Om de kosten van een inburgeringscursus te betalen kunt u een lening afsluiten bij DUO. Als u voor de cursus slaagt, hoeft u deze lening niet terug te betalen. EBC helpt u, indien nodig, bij het aanvragen van de lening.

Inburgeringstrajecten

Click here for English |  اضغط هنا للغة العربية

 • Korte intensieve trajecten
 • Kleine groepen (5 tot 10 deelnemers)
 • Professionele en ervaren trainers
 • Extra componenten:
  • Begeleiding richting werk of studie
  • Meet&Greet met medelanders
  • Diverse excursies en informatiebijeenkomsten

IBEX           = Inburgering                – Eindniveau = A2 = Nederlandse nationaliteit

STEX l         = Staatsexamen l          – Eindniveau = B1 = instroomniveau MBO

STEX ll        = Staatsxamen ll           – Eindniveau = B2 = instroomniveau HBO

 

STAPPENPLAN

Een EBC-training start altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt u getest op uw kennis van de Nederlandse (en Engelse) taal en uw leerbaarheid. Op basis van de intake resultaten en uw doelstellingen wordt u ingedeeld in een van onderstaande modules.

Module 1        TAALVERWERVING BEGINNERS / 18 weken

Lesvorm:         2 x 2 uur per week groepsles

2 x 2 uur per week assisted learning  in onze multimediaruimte (individueel)

Instapniveau   A0

Uitstapniveau  A1

 

Module 2        TRAJECT RICHTING IBEX  / 24 weken

Lesvorm:         2 x 2 uur per week groepsles

2 x 2 uur per week assisted learning

Instapniveau   A1

Uitstapniveau  A2

 

Module 3        TRAJECT RICHTING STAATSEXAMEN l / 24 weken

Lesvorm:         2 x 2 uur per week groepsles

2 x 2 uur per week assisted learning in onze multimediaruimte (individueel)

Instapniveau   A2

Uitstapniveau  B1

 

Module 4        TRAJECT RICHTING STAATSEXAMEN ll  / 24 weken

Lesvorm:         2 x 2 uur per week groepsles

2 x 2 uur per week assisted learning in onze multimediaruimte (individueel)

Instapniveau   B1

Uitstapniveau  B2

 

Module 5        KENNIS VAN DE NEDERLANDSE MAATSCHAPPIJ (KNM) / 8 weken

Lesvorm:         1 x 2 uur per week groepsles

1 x 2 uur per week assisted learning in onze multimediaruimte (individueel)

Instapniveau:  A2 of hoger

 

Module 6        ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT (ONA) / 12 weken

Lesvorm:         1 x 2 uur per week groepsles

1 x 2 uur per week assisted learning in onze multimediaruimte (individueel)

Instapniveau:  A2 of hoger

————-

 • De duur van de cursus wordt na intake bepaald  en hangt af van uw startniveau en leerbaarheid.
 • De kosten voor de inburgeringscursus zijn inclusief de benodigde lesmaterialen en exclusief examenkosten.
 • De module Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt is verplicht voor iedereen die vanaf 1 januari 2015 inburgeringsplichtig is of wil naturaliseren.

Let op, u krijgt uw inburgeringsdiploma pas als u voor alle examens bent geslaagd.

Wilt u de cursus niet in een groep doen? Dan kunt u bij EBC ook een individuele inburgeringscursus volgen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Nederlands op de werkvloer

Polytec in Roosendaal zorgt voor een betere communicatie op de werkvloer. Een betere taalvaardigheid betekent hogere productiviteit, betere veiligheid, lager ziekteverzuim, meer doorgroeimogelijkheden.

Diverse subsidies mogelijk

EBC biedt op maat gemaakte taaltrainingen voor diverse branches (vb. AGF-sector) en voor alle niveaus en functies. Hiervoor zijn diverse subsidies mogelijk, waarmee tot wel 50% van de cursuskosten worden vergoed. Ook scholingsvouchers zijn bij EBC geldig.

Internationaal erkend taalniveau

Alle trainingen bij EBC zijn op basis van het Europees Referentiekader (ERK), een internationaal erkend taalniveau. U ontvangt aan het eind van uw cursus een certificaat met daarop het behaalde niveau.