Op donderdag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Op deze dag wordt stil gestaan bij alle mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en natuurgeweld.

Van de 68,5 miljoen mensen die in 2017 vluchten, doet 0,02% een beroep op de Nederlandse overheid. Onder hen bevinden zich 1.181 alleenstaande kinderen. Twee van onze cursisten zijn ook hun land ontvlucht en proberen hier een nieuw leven op te bouwen:

Raman Mohammed, van oorsprong uit Syrië, heeft in Rusland voor arts gestudeerd en is 1,5 jaar geleden naar Nederland gekomen. Naar zijn familie. Hij spreekt inmiddels heel goed Nederlands, werkt hard aan zijn woordenschat en wil graag niveau C1 bereiken. Nadat zijn Russische diploma in Nederland erkend is, moet hij nog 2 beoordelingsexamens doen. Daarna wil hij zich specialiseren in cardiologie of chirurgie. Een prachtig voorbeeld van inburgering!

Baraa Alhaj Lattouf is een jonge vrouw uit Homs, Syrië, die daar civiele techniek studeerde. De oorlog zorgde ervoor dat ze deze studie niet afmaakte. Ze kwam naar Nederland, leert Nederlands en wil graag een baan vinden in de zorg. Nu doet ze al vrijwilligerswerk op een basisschool en begint in september aan de opleiding kinderopvangmedewerker. Zij moet een stapje terug doen om toch aan het werk te kunnen, echter zijn wij ontzettend trots dat ze zich zo actief inzet om haar doel te bereiken.

Wil je meer van deze twee kanjers zien? Bekijk dan de video van ZuidWestTV.

WERELDVLUCHTELINGENDAG

WERELDVLUCHTELINGENDAG?Op donderdag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. Op deze dag wordt stil gestaan bij alle mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en natuurgeweld. Van de 68,5 miljoen mensen die in 2017 vluchten, doet 0,02% een beroep op de Nederlandse overheid. Onder hen bevinden zich 1.181 alleenstaande kinderen. Twee van onze cursisten zijn ook hun land ontvlucht en proberen hier een nieuw leven op te bouwen:??‍♂️Raman Mohammed, van oorsprong uit Syrië, heeft in Rusland voor arts gestudeerd en is 1,5 jaar geleden naar Nederland gekomen. Naar zijn familie. Hij spreekt inmiddels heel goed Nederlands, werkt hard aan zijn woordenschat en wil graag niveau C1 bereiken. Nadat zijn Russische diploma in Nederland erkend is, moet hij nog 2 beoordelingsexamens doen. Daarna wil hij zich specialiseren in cardiologie of chirurgie. Een prachtig voorbeeld van inburgering!??‍♀️Baraa Alhaj Lattouf is een jonge vrouw uit Homs, Syrië, die daar civiele techniek studeerde. De oorlog zorgde ervoor dat ze deze studie niet afmaakte. Ze kwam naar Nederland, leert Nederlands en wil graag een baan vinden in de zorg. Nu doet ze al vrijwilligerswerk op een basisschool en begint in september aan de opleiding kinderopvangmedewerker. Zij moet een stapje terug doen om toch aan het werk te kunnen, echter zijn wij ontzettend trots dat ze zich zo actief inzet om haar doel te bereiken. ?Wil je meer van deze twee kanjers zien? Bekijk dan de video van ZuidWestTV.

Geplaatst door EBC Taleninstituut op Dinsdag 18 juni 2019