Polytec group investeerde in taal. Met de taal subsidie van Tel Mee Met Taal, werkte zij aan een betere taalvaardigheid op de werkvloer.

Taalvaardigheid verbeteren: waarom is dit belangrijk?

Op de werkvloer wordt er veel gebruik gemaakt van taal. Taalvaardige medewerkers werken effectiever en efficiënter samen. De taalvaardigheid verbeteren leidt tot minder fouten en stress tijdens het werk. Uw werknemers leren effectiever te communiceren en zijn meer betrokken bij de organisatie. Verder leidt taalvaardigheid verbeteren ook tot minder ziekteverzuim, omdat werknemers zich veiliger voelen binnen de organisatie. Al met al genoeg redenen om te beginnen met het verbeteren van de taalvaardigheid.

HR-consultant Guide Anderliesten van Polytec vertelt waarom taalvaardigheid verbeteren belangrijk was voor zijn bedrijf. “Een goede taalbeheersing is belangrijk, omdat medewerkers zelfstandig de werkinstructies moeten kunnen lezen en begrijpen.”

Taal subsidie van Tel Mee Met Taal

Tussen 1 januari & 1 juli 2017 en 1 januari & 1 juli 2018 kunnen werkgevers een aanvraag doen voor de taal subsidie Tel Mee Met Taal. De taalvaardigheid verbeteren is een investering in uw medewerkers en uw eigen bedrijf. De taalsubsidie van Tel Mee Met Taal vergoedt tot 67% van de kosten en dekt verschillende taaltrajecten. De taal subsidie vergoedt taaltrajecten die gaan over taalbeheersing op de werkvloer. Het gaat hierbij om de vier vaardigheden lezen, schrijven, luisteren en spreken. Als werkgever kan de taal subsidie worden aangevraagd voor meerdere opleidingstrajecten of cursistengroepen.