Stel je voor: je start een studie Rechten in het Nederlands, terwijl je nog maar een paar jaar hier woont. Onze cursiste Thaiane Paixao uit Brazilië doet het!

Voor een studie Rechten is een goede beheersing van de Nederlandse taal essentieel. Je moet juridische brieven en rapporten schrijven en complexe teksten over wet- en regelgeving lezen.

Ondersteuning bij studie
Maar wat nou als je nog maar een paar jaar in Nederland woont? Onze cursiste Thaiane vertelt hierover: “Sinds 2015 ben ik in Nederland en in september ben ik gestart met een studie Rechten aan Avans Hogeschool. Voor mijn studie moet ik de Nederlandse taal op een hoog niveau beheersen. Om hiermee te oefenen, volg ik wekelijks twee uur privéles bij EBC van docent Marinell. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat ik mijn studieopdrachten en tentamens behaal. Zonder de hulp van Marinell had ik het niet gered!”

Voor moedertaalsprekers is het ook moeilijk
Marinell voegt hier aan toe: “Thaiane moet pittige opdrachten doen voor haar studie. Beknopte bijzinnen en onjuiste samentrekkingen: voor veel moedertaalsprekers is dit al abracadabra, laat staan als het Nederlands je moedertaal niet is! Het is geweldig dat mijn lessen ertoe bijdragen dat Thaiane succesvoller door haar studie Rechten heen gaat.” Onlangs heeft Thaiane een 8 gehaald voor haar geschreven juridische brief. Marinell is supertrots op haar!

Heb jij ook taalondersteuning nodig voor je studie of werk?
Dankzij onze maatwerk-aanpak leer je precies wat jij nodig hebt. Bel of mail ons voor een intake! Onze taaltrainers staan voor je klaar: online, incompany en op ons instituut in Bergen op Zoom!