Nieuwe subsidieregeling voor laagtaalvaardige werknemer

Ongeveer 1 op de 9 Nederlanders heeft laaggeletterdheid. Deze mensen hebben moeite met lezen en schrijven. De Rijksoverheid wil dit veranderen aan de hand van een project.

Wat houdt de nieuwe subsidieregeling in?

In de week van Alfabetisering maakte minister Bussemaker bekend dat ze 5 miljoen euro, in lokale taalscholing voor laaggeletterde, gaat investeren. Initiatieven krijgen subsidie als ze activiteiten gaan organiseren waarmee zij laaggeletterdheid voorkomen of tegengaan. De mensen die deze projecten organiseren, weten écht hoe je dit aan moet pakken. De regeling zal vanaf januari 2017 ingaan.

De subsidie maakt het voor werkgevers goedkoper om hun laaggeletterde werknemer naar taalcursus te sturen. Dat komt doordat de werknemer nog maar één derde van het bedrag moet betalen. De rest wordt betaald aan de hand van de subsidie.

Hoe kan EBC taleninstituut u helpen?

Het EBC taleninstituut is één van de organisaties die meewerkt aan deze stimuleringsregeling. Het taleninstituut biedt laagtaalvaardige werknemers een scholingsvoorstel aan. Dit voorstel wordt gegeven op basis van een intakegesprek. Dit intakegesprek kan door bedrijven, die laagtaalvaardige werknemers in dienst hebben, worden aangevraagd. Verder zal het EBC er voor zorgen dat de scholing binnen de voorwaarden van de subsidieregeling valt.

Bent u een werkgever en denkt u nu, dit klinkt erg interessant voor mij? Neem dan nu contact op met EBC taleninstituut. U kunt contact opnemen door te mailen naar Li-Ja termijn: l.termijn@ebc.nl . U kunt haar ook bellen op het nummer 0164-265679.