Wist je dat er op taaltrainingen Nederlands subsidie mogelijk is? Als Taleninstituut hebben we veel ervaring met de subsidiemogelijkheden op taaltrainingen.

T/m 28 februari 2023 kan je als werkgever de subsidie Tel mee met Taal aanvragen voor een taaltraining Nederlands voor jouw medewerkers. Hieronder vind je meer informatie over de subsidie. We denken graag met je mee over subsidiemogelijkheden op taaltrainingen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Tel mee met Taal
Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten die gericht zijn op het verbeteren van de Nederlandse taal onder werknemers. Eén van die activiteiten is een taaltraining Nederlands. Met de subsidieregeling Tel mee met Taal worden werkgevers ondersteund om de Nederlandse taalbeheersing op de werkvloer aan te pakken.

Voor wie is de subsidie?
De subsidie kan aangevraagd worden door werkgevers en ingezet worden voor werknemers, uitzendkrachten en zzp’ers die voor de organisatie werken. Voor scholing in de Nederlandse taal met behulp van de subsidie, moet de werknemer een taalniveau van 2F of lager hebben. Dit taalniveau is vergelijkbaar met eind vmbo en begin mbo.

Wanneer is een werknemer laaggeletterd?
Een werknemer met een taalniveau onder 2F is laaggeletterd. Laaggeletterdheid bestaat uit moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of de digitale vaardigheden. Een laaggeletterde kan wel lezen en schrijven, alleen niet goed genoeg om helemaal mee te doen in de samenleving. Op de werkvloer kan dit bijvoorbeeld leiden tot het moeilijk begrijpen van werkinstructies, moeite hebben met een (mondelinge) werkoverdracht en het schrijven van mails. Laaggeletterde medewerkers kunnen het Nederlands als moedertaal hebben of een andere moedertaal hebben.

Kan ik de subsidie Tel mee met Taal gebruiken voor een taaltraining Nederlands?
De subsidie Tel mee met Taal kan o.a. ingezet worden voor een taaltraining Nederlands. EBC Talen biedt op maat gemaakte taaltrainingen aan speciaal ontwikkeld op het niveau van de medewerkers, de werkzame sector en de functie. De training kan incompany, online en op ons instituut gevolgd worden. Individueel of in kleine groepen. Of de Nederlandse taal vanaf het nulpunt geleerd moet worden of er slechts een opfriscursus nodig is: bij EBC kan het allemaal! Tijdens de training kunnen bijvoorbeeld werkinstructies en het vocabulaire van de sector behandeld worden, kan geleerd worden hoe je zakelijke mails schrijft of wordt de Nederlandse grammatica opgefrist of vanaf de start aangeleerd. Hierdoor kan er een werkvloer gecreëerd worden waar iedereen elkaar begrijpt! De subsidie Tel mee met Taal mag gebruikt worden voor een of meerdere opleidingstrajecten.

Hoe vraag ik de subsidie aan?
De subsidie kan door werkgevers t/m 28 februari 2023 aangevraagd worden via: https://www.telmeemettaal.nl/subsidie/werkgevers