Met gepaste trots meldt het team van EBC Talen dat Mirjam Poolen in Nederland én in Vlaanderen is uitgeroepen tot NT2-docent van het jaar 2016. Mirjam is sinds 2002 werkzaam als NT2-trainer bij EBC Talen in Bergen op Zoom.

BVNT2, de beroepsvereniging voor docenten Nederlands als tweede taal, looft de prijs eens per 2 jaar uit aan een vakdocent op NT2-gebied. Dinsdag 31 mei ontving Mirjam de bokaal en het juryrapport uit handen van wethouder van onderwijs van de gemeente Bergen op Zoom, Yvonne Kammeijer. De bokaal draagt de naam van Dr. Ineke van de Craats, Taalwetenschapper aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en hoofdredacteur van Alfa-nieuws.

Mirjam verzorgt voor EBC talen taaltrainingen voor laag-, midden- en hoogopgeleiden, op alle taalniveaus, individueel en groepsgericht. Ze bereidt zich altijd tot in de puntjes voor, staat open voor nieuwe lesmethodes en voor gebruik van online instrumenten. Ze richt zich in haar lessen op de ontwikkeling van het individu en houdt daarbij altijd de vooraf gestelde doelen in het oog.

Uit het juryrapport komen haar kennis, vakbekwaamheid, flexibiliteit  en betrokkenheid duidelijk naar voren: “Mirjam is een buitengewoon vakbekwaam NT2-docent. Zij heeft enorm veel kennis, zowel van de materie (lesinhoudelijk), als van de didactische werkvormen. Ze is een flexibele docent en een prettige collega waar anderen graag mee samenwerken en een docent die zich gemakkelijk aanpast aan nieuwe (leer)situaties.