WelSlagen zorgt ervoor dat jongeren of werkzoekende die willen en kunnen werken in de zorg, maar nog geen startkwalificatie hebben behaald, naar een leerbaan in zorg en welzijn worden toegeleid. De organisatie van WelSlagen ligt in handen van Calibris Advies. Gedurende een periode van twintig weken krijgen de deelnemers één dag per week training en doen zij drie dagen per week praktijkervaring op. Zo worden ze voorbereid op de toekomstige BBL- baan. Daarnaast wordt er in het toeleidingstraject specifieke aandacht besteed aan taal- en rekenvaardigheden. EBC Talen is trots om onderdeel te zijn van dit traject en de kansen van deze enthousiaste deelnemers te kunnen vergroten met de taaltrainingen.

Eindhoven
Bij café ’t Vonderke in Eindhoven ontvingen vijf deelnemers na vijf maanden leren en stage lopen in de zorg hun welverdiende startbewijs voorheen BBL 3 opleiding in de zorg! Begin september starten ze met de vervolgopleiding bij het Summa College in Eindhoven.

Wij feliciteren Jeimy, Shaker, Jinan, Sophia en Weronica met dit mooie resultaat!

Tilburg
Op vrijdag 17 augustus is aan 12 WelSlagen deelnemers het startbewijs voor een BBL 3 opleiding uitgereikt. De uitreiking vond plaats bij de Kievitshorst in Tilburg. Begin september starten ze met de vervolgopleiding bij ROC Tilburg!

Wij feliciteren Silvana, Patricia, Marit, Adrie, Gwendolynn, Nadia, Diana, Anatalia, Mona, Richard, Claudia en Sylvana met het behaalde resultaat!

Toekomst
Wij kijken ernaar uit om volgend jaar opnieuw een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van de taalvaardigheid van de kandidaten.