Scholingssubsidies
ALGEMEEN VOOR WERKGEVERS
- Scholingskosten zijn aftrekbaar van het bedrijfsresultaat;
- De vergoeding van opleidingskosten aan werknemers is onbelast;
- Branchespecifieke opleidings- en ontwikkelfondsen. Het bedrijf moet bij het O&O fonds zijn aangesloten. Raadpleeg hiervoor de brancheorganisatie. Zie voorts onder.
AGF Groothandelsfonds
Vergoeding voor 2016 50% van de cursuskosten voor aangesloten bedrijven. Zie www.gfgroothandelsfonds.nl
Colland
Bedrijven in de sectoren Glastuinbouw en Hoveniers kunnen subsidie aanvragen bij het fonds Colland Arbeidsmarkt. Werkgevers, maar ook werknemers, kunnen subsidie aanvragen voor een cursus.
SOOB-subsidie
De komende jaren zijn er in de sector Transport en Logistiek veel nieuwe chauffeurs nodig. Via Soob-subsidiepunt worden opleidingen en trainingen gestimuleerd en gesubsidieerd voor huidige en toekomstige werknemers.
Stoof subsidie
Stoof ondersteunt uitzendwerkgevers bij het ontwikkelen en opleiden van hun flexkrachten en vaste medewerkers. Deelnemende bedrijven kunnen in aanmerking komen voor een financiële vergoeding (tot 50% van de gemaakte subsidiabele kosten).
Belastingvoordeel werknemer
Aftrek studiekosten in de aangifte inkomstenbelasting met een drempel van €250,-. Een vergoeding van de werkgever moet in mindering worden gebracht.
Stichting Kabeflex
Stimuleringsmaatregelen voor werknemers in de kartonage-, flexibele verpakkingen- en behangselpapierindustrieën die werkzaam zijn onder de bedrijfstak CAO en die bijdrageplichtig zijn aan Kabeflex.
Kijk op de scholingscatalogus www.kabeflex.nl
OOM
Voor bij OOM aangesloten bedrijven die een tegemoetkoming willen in de scholingskosten van hun medewerkers zijn er diverse regelingen voor opleiding en ontwikkeling.
PREPARE2START-subsidie
50% subsidie op de kosten van taaltrainingen voor startende exportbedrijven. Zie www.prepare2start.nl