Eten verbindt mensen, net als taal dat doet, merkt Joanneke Sterkenburg van EBC Taleninstituut op. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een kookboek samengesteld werd met gerechten uit allerhande landen om het 35-jarig bestaan van het taleninstituut te vieren.

Inkijk in het kookboek

Volgens EBC-directeur Liesbeth van Kerkhof is eten, net als taal, een eerste levensbehoefte. Een mens dat niet met een ander kan communiceren kwijnt weg. Het is dan ook erg mooi dat eten en taal elkaar vinden in dit unieke receptenboek.

Van Portugese kip tot Zuid-Afrikaanse ovenschotel en Iers stoofvlees met Guiness tot Zweedse gehaktballetjes: het staat er allemaal in. Voor ieder jaar een recept, dus 35 recepten in totaal. Het jubileum van het taleninstituut EBC, waar cursussen in meer dan vijftien talen worden gegeven, werd eind 2020 gevierd met een feestweek. Het team wilde ook iets tastbaars om deze jaren te eren. Daarom vroegen ze medewerkers, cursisten en relaties recepten in te sturen.

We hebben ook jaarlijks een decemberlunch waarvoor we allemaal iets lekkers maken en meenemen. Dan hebben we een 3 meter lange tafel vol gerechten uit de hele wereld! Zo genieten we van elkaars gerechten en van een goed gesprek. Én wisselen we recepten uit.

Tijdens de lockdown hebben we ook veel recepten gedeeld met onze relaties. Want ja, wat doe je anders het hele weekend? Het was een tijd om heerlijke gerechten te maken of de lekkerste taarten te bakken. Zo hebben we ook een appeltaart-contest gehouden. 11 totáál verschillende appeltaarten zijn te zien in het kookboek.